Årets Ungdoms DM

I årets upplaga av Ungdoms DM var frågan Wilhelm Moänge eller Ludvig Millestu. Wilhelm med seger i vårens schack56:a och Ludvig med juniortiteln i höstens snabbschack-DM öppnade båda med 2 raka vinster för att i tredje spela remi inbördes, ett parti där Ludvig pressade på men som mynnade ut i dragupprepning. Wilhelm kunde därefter hålla undan och vinna på bättre kvalitetspoäng. För övrigt samma scenario som i årets snabb DM fast omvänt, då med Ludvig på bättre kvalitetspoäng.

 

Efter de två i topp var Tim Vos, Stamgärde SSK klar trea med 5 poäng (av 7). Tim följdes närmast av tre spelare på 4 poäng i Anneli Bäckman, Schack 88, Albin Lund, Stamgärde SSK och William Hedin Ulander, Östersunds SS. Tävlingsklasserna vanns av Ludvig Millestu, Schack 88 klass B, Wilhelm Moänge, Stamgärde SSK klass C och Elis Källström, Schack 88 klass D. Priset bästa dam gick till Anneli Bäckman, Schack 88.

 

Slutställning Ungdoms DM 2019  –  Klass B, födda 04-06, Klass C, födda 07-09, Klass D, födda 10-12