Seriestarten

I serieupptakten av allsvenskan blev det förlust två gånger om för Östersunds förstalag. Två bortamöten i huvudstaden som slöt 2-6 mot Farsta SK II och 3-5 i mötet med SK Rockaden III. Ett stort utropstecken dock i unge FM Trygve Dahl, till vardags i norska Hell. Två partivinster av två vid förstabordet och därtill efter snabba avgöranden vittnar om potential. I övrigt två remier för Per-Olov Larsson som inför Stockholmsresan värmde upp med spel i Björkstadsschacket i Umeå. En remi vardera i övrigt till Magnus Nordling, Sven Nordenström, Peter Mozelius och Christer Mäki.

I lokalderbyt i Östersund noterar vi partivinster för Denis Puleshi, Anders Nylén och Simon Ferm i Östersunds SS II och till Axel Sahlin i Östersunds SS III. Intressant här var partiet Simon Ferm – Simon Dymér där förstnämde gav löpare för flera bönder, en vinstgivande men vid första anblick vågad manöver.

Med seriestarten av Allsvenskan avklarad väntar redan nästa helg ny rond. För Östersunds förstalag stundar hemmamatch på Samuel Permansgatan mot anrika Wasa SK II och för ÖSS II och ÖSS III bortamöten vid Mittuniversitetet i Sundsvall.

Allsvenskan:   Tabell  div. Idiv. III  –   Partiresultat  div. Idiv. III           —              Björkstadsschacket