Allsvenskan

Förra helgens serieupptakt inleddes under lördagseftermiddagen i Umeå där hela 16 Östersundsspelare var samlade för match. ÖSS förstalag öppnade med seger mot Haparandaklubben Schack 64 med hela 5½ – 2½ efter partivinster genom FM Trygve Dahl, till vardags i norska Hell SK i ett inte okomlicerat springare mot löpare-slutspel. Vinstpoäng dessutom av Bo Sundell, Per-Olov Larsson samt av lagledare Christer Mäki!.

Efter en trerätters på Scandic Plaza och en god natts sömn bar det av till Ö-vik för ny triumf, – trodde vi men rankingöverläget á 200 poäng till trots blev en förlust med 3½ – 4½. Hells toppduo FM Trygve Dahl och Øyvind Andersen Lundeby vann förvisso programenligt men därtill något snöpligt endast tre remier. Serieledning i division II dock för närvarande till ÖSS som härnäst på hemmaplan ställs mot Per Hultins SS Gambit, Norrtälje den 12 januari.

För ÖSS lag II och III i tredjedivisionen gick det än tyngre med dubbla förluster mot Umeåklubbarna ASSU II och SK Rockaden II. I det storslagna sammandraget i regi av ASSU vid Universitetsbiblioteket föll ÖSS II mot ASSU II med 1½ – 2½ och med 1 – 3 mot SK Rockaden II. För partivinster svarade Åke Myrberg i mötet med ASSUs Stipo Mihaljevic och Henrik Johansson för en meriterande vinst i mötet med Lennart Almquist i SK Rockaden.

I Division III väntar inbördes derbymatch den andra december i spellokalen på Samuel Perman.

Allsvenskan:    Division 2:1    Division 3:1