Sjakkfejden 2018

Helgens lagmatch vanns av Trøndelag och vinsten i Hurtigfejden gick till Medelpad!. Att lagmatchen skulle bli tuff hade vi nog lite på känn då ratingövertaget var markant men att segern i söndagens snabbschacktävling skulle gå till Medelpad överraskade ändå lite.

Årets Sjakkfejd på Hotel Gamla Teatern i Östersund öppnades med lördagens länsmatch mot Trøndelag. Vid toppbordet Bo Sundell som utmanades av Christian Laverton i ett parti som tidigt slöt remi. Jämnt överlag även vid övriga tätbord där vi särskilt noterar vinst för Denis Puleshi! i mötet med svårslagne och hittills obesegrade i fejdensammanhang Kjell Arne LillelIøkken.

Laverton, Lund & LillelIøkken behövde dock aldrig känna oro för lagsegern då lagledare Kjell Næssvold, bröderna Ji och Namsos stjärnskott Brage Modell! gjorde jobbet. Jämtland -Trøndelag slöt 7 – 11.

Efter en gemensam middag på Hotellet var det dags för söndagens Hurtigfejd som även utgjorde DM i snabbschack.  En turnering som vanns av blott 11 årige Adrian Söderström!, Fagerviks SK. En minst sagt begåvad schacktalang med ambitionen att ta över Sundsvalls förstabord i Allsvenskan. Adrian följdes närmast av Kjell Arne LillelIøkken & Terje Lund, båda Levanger SK.

Distriktsmästartiteln togs av Peter Mozelius, och junior-DM titeln av Axel Sahlin, båda Östersunds Schacksällskap.

 

Sjakkfejden 2018

Resultat:  Lagmatchen PartisamlingHurtigfejdenPartisamling

Reportage & Länkat:  Östersunds Posten