Schack4an-Mästaren

Lördagens Schack4an-Mästaren i Östersund spelades i lokalen på Samuel Permansgatan. Till start 10 deltagare från Undersåker, Mörsil, Hammerdal, Orrviken , Ås och Östersund. Alla deltagare även i länsfinalen av lagtävlingen schack4an.

Topptrion från vänster: Filip Sandgren, Östersund (3a), Wilhelm Moänge, Undersåker (2a) och Frede Lindgren-Nordin!, Mörsil (1a).

 

Inför fika/matpausen efter tre inledande ronder var Frede Lindgren Nordin! i topp med tre raka vinster, en ledning som höll och gav sammantaget 13 (av 15 p.). Desto jämnare då om de två platserna därefter där både Wilhelm Moänge och Filip Sandgren landade på 12 poäng vardera och dessutom lika i särskiljningspoäng. Ett särskiljande blixtparti fick tillgripas där Wilhelm efter ett svängigt parti kunde höja silverpokalen.

Kvalificerade till riksfinalen i Blekinge Convention Center, Ronneby Brunn blev dessutom Ås-duon Molly Jonsson och Filip Berglund. Riksfinalen spelas i samband med SM-veckan, lördag den 30 juni.

 

Schack4an-Mästaren 2018 i Östersund

Kvalificerade till riksfinalen i Ronneby  –  Inbjudan  –  Anmälda spelare riksfinalen