Distriktsmästerskapet 2018

I årets Öppna Distriktsmästerskap gick turneringssegern till Håkan Lane!, Ystads SS. Håkan som spelade remi med topprankade Gunnar Hjorth utmanades av Fagerviks talangfulle Adrian Söderström i slutronden men rutinerat spel av Lane och segern var bärgad.

Distriktsmästartiteln togs av Gunnar Hjorth! som även han tog 5½ p (av 6) men med något lägre kvalitétspoäng än Lane. DM-silvret togs av Anders Nylén 4 p. och bronspokalen av Lennart Burman. DM pokalen för juniorer togs av Axel Sahlin, Östersunds SS.

Övriga pristagare blev: Anders Nylén i klassen 1700-1899, Andreas Olofsson, 1500-1699 och Olof Edler i klassen under 1300 (Elo).  Veteranpriserna togs av Gunnar Hjorth i klassen 50 + och av Lennart Burman i klassen 65 +.

 

Fotnötter: Håkan Lane har deltagit i inte mindre än 7 DM turneringar i följd och segern var den andra, den första kom 2016. Gunnar Hjorth tog härmed sin första DM-titel, Lennart Burman har 28!.

 

Resultatlista: Distriktsmästerskapet 2018  –   Partisamling