Sjakkfejden

Säsongsupptakten började med den traditionsenliga Sjakkfejden som i år avgjordes i Trondheim. Efter tågresa och incheckning på spelarhotellet samt en Peppes Pizza modell mums var det dags för match. Jämtland förstärkta med Nils-Åke Malmdin, Gnarps SK och Torbjørn Dahl från norska Hell SK jämnade ut oddsen något men segern och vandringspokalen till Trøndelag med siffrorna 9-4.

 

Vinstpoäng till Jämtlandslaget genom Peter Mozelius och Henrik Johansson, remipoäng av Nils Åke Malmdin vid toppbordet mot Trygve Dahl. Remipoäng också av Sven Nordenström, Torbjørn Dahl och Bengt Öberg.

I Juniorkampen ställdes de våra mot ett synnerligen talangfullt lag med Ian Dahl, Jiahao Eric Ji, Brage Modell, Sivert Børseth, Thomas Berg och Atle Asbøll Magnussen. Ett övermäktigt motstånd och vinst till hemmalaget med hela 6-0.

Noterbart är unge (blott 7 årige) Jiahao Eric Ji som nu gjorde sin tredje raka sjakkfejd och därtill lika många segrar!.

Efter gemensam middag på Restaurang Vi Da och kvällsschack på Kjøpmansgata var det dags för söndagens GP tävling blixtfeiden. Vinst även här till Norge genom Trygve Dahl, Hell SK, andrapriset till Christian Laverton, Trondheim SF och tredjepriset till Kjell Arne Lilleløkken, Levanger.  Vinst till Hell dessutom i juniorklassen genom Alexander Øye-Strømberg.

 

På hemmaplan har spelats septemberblixtar och i morron tisdag 12/9 startar ÖSS klubbmästerskap med Elo-grundande partier, spelstart 19.00, lokal Samuel Permans gata 37. I Hammerdal har Schack 88 spelstart för Snabbschack KM på torsdag – turneringen pågår kommande tre torsdagar.

 

Sjakkfejden 2017  –   Matchresultat   –   Blixtfeiden   –    Fotosamling Hell SK