Cellavision & Summerheat

 

I weekendturneringarna Cellavision och Summerheat noterar vi deltagande av Per-Olov Larsson och Henrik Johansson i Lund samt av Gunnar Hjorth i Umeå.

I Cellavision Chess Cup gick segern till den lettiske stormästaren Alexei Shirov på 7 poäng (av 8 ), god tvåa kinesen Zeng Chongsheng, 7 poäng och tredjepriset till Marcin Dziubaasetmen, Polen, 6½. Hela fem spelare nådde f.ö. 6½ poäng däribland Nils Grandelius, Eksjö SK.

Henrik Johansson och Per-Olof Larsson, Östersunds SS tog båda 3 poäng vardera med placeringar 189 resp. 190.

I Lilla CellaVision Chess Cup (upp till 1600) gick segern överlägset till 10 årige Adrian Söderström, Fagerviks SK som tog full pott, 8 poäng (av 8)!. Adrian som dessutom vann även Knatte-SM med att vinna samtliga partier (12 av 12)! är onekligen en talang av stora mått.

GP-Tävlingen i Lund arrangerades av LASK på Elite Hotel Ideon och samlade totalt 286 startande, däribland hela 33! stormästare.

 

Summerheat VII i Umeå spelades i den nya och öppna lokalen i Humanisthusets centrum med podium för de livesända toppborden. Segern här till Polen genom Krzysztof Szadkowski med 6 poäng (av 7). Krzysztof utmandes vid toppbordet av unge och flitigt spelande Adrian Söderström men höll ut och tog hem segerpremien á 3000 kr. Andrapriset och Västerbottens DM-titel tillföll David Nygren, SK Rockaden Umeå och tredjeplatsen välförtjänt till fjolårsvinnande Gunnar Hjorth, Östersunds SS.

Pris till främste junior gick i överlägsen stil till Adrian Söderström som vann både gruppriset ( Nr 11-21 de under Elo 1800) och juniorpriset!

 

 

Resultatlistor: CellaVision Chess Cup  –  Lilla CellaVison Chess Cup

Summerheat VII  –  Reportage ASSUs webbsida