SM-veckan inledd

Och först ut var fjärdeklassarna i Schack4an-mästaren med hela 175 deltagare till start. Turneringssegern togs av Lukas Larsson, Örebro SS som vann samtliga 8 partier!. Andrapristagare David Gierup, Uppsala SSS och tredjepriset till Elias Bäcklund, SK Rockaden, Sthlm. För kvartetten från Sonfjällsskolans SK i Hede svarade Adrian Revelj som även vann länskvalet för bästa prestation med en placering på övre halvan. Adrian besegrade bl.a. klubbkamraten, Ahmad Mohamad i rond 3. Gustav Steen tog 15 p., Theo Sundin 14 p. och Ahmad Mohamad 13 p.

Adrian Bohman Karlholm. Foto: Lars OA Hedlund

I första helgens weekendturnering deltog för Östersunds Schacksällskap Adrian Bohman Karlholm i grupp 2 och Henrik Johansson i grupp 7. Båda nådde mycket hedrande tredjeplaceringar. Adrian efter starkt spel och fem förlustfria partier. Henrik efter tre vinster (av 5).

Inlett spelet har även Sven-Olof Andersson i veteranklassen 65+ som i skrivande stund toppar tabellen!.

Inlett har även Bo Sundell i Mästarklassen med för närvarande två vinster mot Keith Nordlund, Falköpings SS och Felix Nordström, Wasa SK.

 

Henrik Johansson deltar med tätkänning i klass 3, grupp 11 och för Bo Wik, Schackk 88 väntar spel i SM-veckans andra weekendturnering.

 

Schack4an-Mästaren   W1_2   W1_7   Veteran SM 65+  Mästarklassen   Klass III gr. 11   Weekend 2