Storsjödraget

I helgturneringen Storsjödraget i Östersund kom 20 spelare till start varav 5 medlemmar i Sundsvall-Fagervik med omnejd, 4 i huvudstadsklubbar, Jens Amberts, Linköpings ASS, 9 i Östersunds SS samt unge Alexander Øye Strömberg från Hell SK söder om Stjørdal.

Matts Unander – Gunnar Hjorth & närmast kameran Simon Marder

I topp efter tre omgångar Gunnar Hjorth, Matts Unander samt Bo Sundell. Närmare än så kom dock inte utmanarna, segern även i årets upplaga, välförtjänt till Matts Unander, Kungstornet. Matts nådde 4,5 p. (av 5). Gunnar Hjorth och Bo Sundell 4 poäng vardera.

Juniorklassen upp till 20 vanns av Emanuel Sundin, Gnarps SK tätt före Alexander Øye Strömberg, Hell SK och unge Adrian Söderström, Fagerviks SK. Adrian regerande svensk mästare för knattar, vinnare av Norrlands Junior Grand Prix och överraskade tvåa i GP-blixten i Hell för två veckor sedan är en mycket intressant junior att följa. Skarpt spel även av unge Alexander Øye Strömberg som även han har en brant uppåt pekande ratingkurva,

Övriga priser vanns av Gunnar Kärrlander i klassen 65+, Alexander Øye Strömberg i ratingklass 1 och Mikael Åberg, Fagerviks SK i ratingklass 2.

Segrarna Matts Unander och Emanuel Sundin erhöll varsitt Storsjöodjur i trä skapat av konstnären Einar Hagnestad. För tekniken under tävlingen svarade Henrik Johansson.

 

Storsjödraget 2017Partisamling