Årets Blixt-DM

I årets blixt-DM öppnade Lennart Burman övertygande med vinst på hemmaplan. Lennart som segrat hela 17 gånger i blixt-DM sammanhang under åren stötte dock på patrull i rond 2 i Hammerdal där först Per-Jonas Wik och senare även Sune Zackrisson blev för svåra.

närmast: Jesper Rhodin vs Per-Jonas Wik, båda Schack 88

Vinsten i delomgång 2 gick istället till regerande distriktsmästaren Adrian Bohman Karlholm som dagen till ära vann samtliga partier. Inför avgörande omgång i Östersund hade de båda och dessutom Bo Wik, Schack 88 chans till guldpokalen men Adrian höll sviten obruten och vann även här samtliga partier, sammantaget 18 vinstpartier i följd..

Silverpokalen till Lennart Burman som dagen till ära även vann bokpriset som främste veteran. Bronset till Bo Wik, Schack 88.

I Juniorklassen gick segern till Frösön genom Ali Al Omar före Einar Drevhammar, Morris Rodling Swanberg och Tim Lundholm, alla Östersunds Schacksällskap.

Ratingklass 1 (1500-1699) vanns av Sune Zackrisson, och ratingklass 2 (under 1500) av Jesper Rhodin, båda Schack 88. DM-titeln i blixtschack var f.ö. Adrians tredje i följd. Härnäst väntar majblixten i Östersund och så småningom Storsjödraget 16-18 juni bland mycket annat.

 

Slutresultat:

Delomgång 1Delomgång 2Delomgång 3