Länsfinalen av Schack4an

I Länsfinalen av Schack4an överraskade Sånghusvallens skola! i Krokoms kommun med att klart vinna länskvalet. Sånghusvallens skola segrade på hela 456 poäng, god tvåa Sonfjällsskolan, Hede med 400 poäng, trea Lillsjöskolan, Östersund, 387 och på fjärde plats Gällö skola, 357.

Samtliga fyra skolor segrade dessutom i de tidigare kommunkvalen och får nu representera Jämtland-Härjedalen i riksfinalen i Västerås lördag den 3 juni. För Sonfjällsskolan i Hede blir det riksfinal för tionde året i rad sedan Schackfyrans nystart säsongen 2007-08, en smått sensationell prestation.

Bland individuella resultat må nämnas fullpoängarna Oliver Jonsson och Rasmus Nordström, båda Gällö skola, samt Theo Sundin i Sonfjällsskolan, samtliga 15 poäng.

Länsfinalen – den tionde i ordningen sedan säsongen 2007/08 – lockade totalt 16 deltagande skolklasser och 206 spelare till Sporthallen i Östersund.

 

Resultatlista: Länskvalet Schack4:an

Inbjudan Riksfinalen i Västerås lördag 3 juni

P.S: För länets schack4:or stundar även det individuella länskvalet i schack4an-mästaren som spelas kommande lördag den 6/5 i Östersund. Riksfinalen av Schack4an-mästaren spelas i samband med SM-veckan, lördag den 8 juli i Eriksdalshallen, Stockholm.

 

Waldorfskolan totalbäst i Schack56an

 

Jämsides med länsfinalen i Schack4an spelades även individuella länstävlingar för Femmor och Sexor. Det blev 17 deltagare som spelade i samma grupp.

Individuellt vann totalt Viggo Pekkari, Waldorfskolan, Frösön obesegrad på maximala 15 poäng och tillika bäste femteklassare. Därnäst följde tre 13-poängare: Konrad Nilsson, klass 6 Sonfjällsskolan, Runa Nilsson, klass 5 Waldorfskolan, och Ale Forsberg, klass 5 Waldorfskolan. 11-poängare blev femteklassarna Emma Håkansson, Furulundsskolan, Lillhärdal, Madeleine Jacobsson, Waldorfskolan, och Ida Blomberg, Waldorfskolan.

Pokaler till de fem bästa femmorna. Lagpriset till bästa Femma – ett stort trätorn – gick till Waldorfskolan.

Bästa sjätteklassare och pokalvinnare blev Konrad Nilsson, Mostafa Hossein samt Omar Taleb, samtliga Sonfjällskolan i Hede.

 

Resultatlista: Schack56an