Allsvenskan & Länsserien

I division ett hade vårt förstalag en minst sagt tuff resa till huvudstaden med bortamöten med först SödraSASS och därefter topplaget Wasa SK anförda av stormästartrion Tom Wedberg, Pia Cramling och Juan Bellon Lopez.

Janne Hanning

Två matcher, två förluster 3-5 mot SödraSASS och hela ½-7½ i mötet med Wasa SK. För poäng i ÖSS mot SödraSASS svarade P-O Larsson med seger i mötet med Erik Alquist samt remipoäng genom Sven Nordenström i mötet med klubbkamraten Michael Bergmanolson samt till Christer Mäki, Sven-Olof Andersson och Lennart Burman.

Den ende som lyckades med att ta remi mot serieledarna var Sven-Olof Andersson. Ende spelare i topplaget utan fidetitel var Lennart Burmans motståndare Eric Marchand vid bord 8..

Bättre upp då för Östersunds lag II som efter seger om än knappt, 2½-1½ mot tredjelaget leder serien obesegrade. Tomas Frank vid toppbordet i ÖSS lag III öppnade dock respektlöst med remi i mötet med Adrian Bohman Karlholm och hyfsat spel även på övriga bord, inte minst av Andreas Olofsson! som överraskade med vinst i möte med Bo Wik tände hopp. Rankingövertaget tog dock ut sin rätt och segern till ÖSS lag II.

I Länsserien, Div. IV Jämtland/Härjedalen spelades samtidigt slutomgång där ÖSS V efter viss möda och efter att ÖSS VI och En Passant III spelat oavgjort kunde höja segerpokalerna. I segrarlaget spelade Alexander Mårtensson, Arturas Kivilsa, Andreas Nordman och Mohammad Alshamma. Andrapriset togs av En Passant från Waldorfskolan på Frösön genom Elvin Porter, Runa Nilsson, Viggo Pekkari, Hilma Freij och Arvid Hippe Runsten. Bronset till ÖSS VI genom Sune Andersson, David Andersson, Jens Öberg, Tim Lundholm och Leon Ihala Gamage.

Härnäst stundar Div. III möten mellan ÖSS II -ASSU II lördag 4/3 och ÖSS III -ASSU II sönd. 5/3.

 

Allsvenskan Div. I  –  Allsvenskan Div. III  –  Div. IV Jämtland/Härjedalen

Wasa SK

Partisamling Div.III