Dala Open

I helgens weekendturnering i Borlänge gick segern till Västerås genom unge Ludvig Carlsson! som med 6½p. (av 7) kunde inkassera segerpremien á 4.000 kr. Övriga pallplatser togs av klubbkamraten Johan Nordebrink och Göran Rörvall, Horndals SK som med tredjeplatsen tog hand om vandringspokalen och Dalarnas distriktsmästartitel.

För Jämtländskt deltagande svarade Adrian Bohman Karlholm, Östersunds SS som efter inledande möten med Gnarpkvartetten fick ett jobbigt utgångsläge men 3½ (av 4) i de avslutande långpartierna förde upp Adrian till en hedersam 12 plats. Adrian kom med 4½p. på tredje plats i ratingklass 1 efter Patrik Karlsson, Sandvikens SK och Emanuel Sundin, Gnarps SK. De avslutande ronderna och inte minst det avslutande remipartiet, mötet med Patrik Wiklund, 2152 förbättrade dessutom Elo-talet med +35.

Även Fagerviks unge talang Adrian Söderström avslutade starkt och tog hela 3½p. Inte illa i en turnering där ratingsnittet både i turneringen i stort och hos motståndet låg på strax under 1800. Att som tredjeklassare ta 50% med bl.a. vinst mot 1948 motstånd i en så stark turnering är exceptionellt.

 

Resultatlistan