DM Blixten

Årets distriktsmästare i blixtschack heter inte oväntat Adrian Bohman Karlholm! som direkt tog tag i taktpinnen. Adrian vann säkert de båda inledande spelomgångarna obesegrad med 6 p. (av 7) samt 7 (av 7).  Det enda förlustpartiet kom först i tredje spelomgång i det 18:e partiet..

Titeln var Adrians andra i rad i blixtsammanhang och säkert inte den sista. På delad andra och tredjeplats i DM-poäng (de två bästa av tre räknades) kom Lennart Burman och Sven-Olof Andersson där Lennart i kraft av seger i tredje spelomgång och en halva mer i partipoäng totalt belade andrapriset.

Bäst i ratinggrupp B (1500-1699) var Henrik Johansson. Östersunds SS och i C-klassen (under 1500) segrade Kazem Rezaee, Föllinge och Östersunds SS. Priserna efter Adrian i  junior DM-klassen (upp till 20 år) togs av Jonas Wik, Schack 88 Hammerdal och Karolina Svensson, Östersunds SS. Karolina som även tog hand om Dampriset. I Veteranklassen slutligen segrade Lennart Burman.

 

Resultatlistan Blixt DM 2016  –  Delomgång 1, Delomgång 2, Delomgång 3