Landet Runt

Det har varit en minst sagt högfrekvent tävlingsperiod den senaste tiden. Spelats har bl.a. tävlingar i GP-serien som Påskturneringen i Norrköping med jämtländskt deltagande i Henrik Johansson. Henrik som deltagit flitigt i just GP-serien fick dock en minst sagt trög inledning men hämtade upp något i slutronderna och avslutade med seger i mötet med Dheyaa Al-Imam i hemmaklubben SK Bosna.

Vann GP tävlingen i Norrköping gjorde GM Tiger Hillarp Persson!, Lunds ASK på 6½p (av 8). Totalsegern i GP-serien intogs av klubbkamraten i LASK GM Hans Tikkanen som segrade på 28 GP-poäng totalt. Andrapriset i sammandraget togs av GM Ralf Åkeson, Västerås SK och tredjepriset av GM Lars Karlsson, SK Rockaden Stockholm.

Av Östersundsspelare gick Henrik i mål på en 68 plats med 13½ GP-poäng, P-O Larsson tog 8½ GP-poäng (plats 155) och Anders Nylén 4 p. (plats 372). Totalt hela 575 startande i GP serien denna säsong.

I Kristianstad Open gick slutsegern till Mladen Gajic, Malmö AS som tog 8p. (av 9), Henrik Johansson landade här på 3 p. (plats 9).

 

I Oskarshamns Klubbmästerskap segrade klubbens stora profil Stefan Fransson efter seger i mötet med P-O Larsson. Andrapriset till P-O och bronset till Bozur Gajic. Stefan fick här lite av revansch efter höstturneringen där P-O Larsson stod som segrare.

I Div. II av Stockholms lag-DM slutligen gick lagsegern till Sven Nordenström! och SödraSASS som i slutomgången besegrade Tyresö SK. Segermarginalen blev dock knapp, samma matchpoäng och endast 1,5 partipoäng tillgodo på Tyresö.

 

Resultatlistor:  Påskturneringen  ,  Kristianstad Open  ,  GP – slutställning  ,  Oskarshamns KM Lag-DM, Div II  Stockholm