Sjakkfejden

På Hotel Bakeriet i Trondheim utkämpades årets sjakkfejd mellan Jämtland – Trøndelag.  Vid förstabordet ett ”SödraSASS -möte” där Sven Nordenström ställdes mot Björn Gambäck, till vardags professor vid NTNU.

DSCN1570_2

Toppbordet: Sven Nordenström vs Björn Gambäck samt närmast i bild: Lennart Burman – Kjell Arne Lilleløkken

Björn Gambäck vann toppmötet och Trøndelag matchen om än knappt med 6 – 4. För partivinster i Jämtlandslaget svarade Christer Mäki och Henrik Johansson och i Trøndelag togs övriga partivinster av lagledare Christian Laverton, Terje Lund samt genom Arild Tørum från Trondheimsklubben SMPOAÅ.

Vandringspokalen således kvar i Trøndelag som även segrade i Juniorkampen med 6 – 3. Partivinster här till Jämtlandsjuniorerna Jacob Forss som vid förstabordet besegrade Ulrikke Langvik, partivinster även till Elis Hippe Runsten och från Stamgärde skolas SK, Hugo Hellspong!.

I Sjakkfejdensammanhang har nu Trøndelag 8 – 3 i matchvinster sedan starten 2005. Individuellt är Christer Mäki poängbäst med 6½p (av 10), Sven-Olof Andersson har deltagit i samtliga 11 möten och längst förlustfria poängsvit har Kjell Arne Lilleløkken, 7 matcher! (varav 6p..). Edwin David, Trygve Dahl, Victoria Agdestein, Ole Jakob Grodås, Willy Kristiansen, Elias Kjerpeseth samt Brage Myran och Elis Hippe Runsten toppar listan med enbart segrar (2 segrar vardera). Allt enligt den gedigna sammanställningen av Terje Lund.

Om lagmatchen blev norsk så gick söndagens Blixtfeid i svensk favör genom Per-Olov Larsson!, Östersunds SS som segrade på 7½p. (av 9), andrapriset togs av Kjell Arne Lilleløkken, Levanger SK och tredjepriset av Alic Mirnes, Trondheim SF. Adrian Bohman Karlholm, Östersunds SS tog priset främste junior.

Sjakkfejden 2015  Statistiksammanställningen  Blixtfeiden  Livesända-Partier Fotosamling