SM-veckan

SM-veckan i Värmländska Sunne lockade sammantaget hela 768 deltagare till start och segrade i SM-gruppen gjorde inte överraskande topprankade Nils Grandelius! efter särspel med Emanuel Berg.

logo_SM_i_Sunne_2015

I Veteran-SM segrade Lars Blomström, Örebro SS. Här hade Lennart Burman, Östersunds SS en chans på bronset men en retfull halvpoäng skiljde i sammandraget. Även Sven-Olof Andersson låg länge med i den absoluta tätstriden.

I Klass III gr. 6 var Henrik Johansson! snubblande nära gruppsegern och avancemang till klass II kommande mästerskap. Henrik inledde och avslutade med seger men remi inbördes med slutlige gruppsegraren Elias Hörngren, Örebro SS räckte poängmässigt inte hela vägen fram, dock en hedrande andraplats!.

I Blixt-SM slutligen gick vinsten till rutinerade Harry Schüssler, Eksjö SK på överlägsna 8½ p. (av 9). För länsdeltagande här svarade Henrik Johansson, Östersunds SS.

I Samband med SM-veckan återvaldes f.ö. Per-Olov Larsson som ledamot i SSF:s styrelse. PO är bl.a. insatt i ledarskapsfrågor och John Carlsson samt Anders Nylén förärades Riltonmedaljen i brons för förtjänstfulla insatser inom ungdomsschacket.

Schack-SM 2015SM-Foton, Anteckningar fr. kongressdagen, SM-gruppen, Weekend W1-5Schack4anmästaren , Veteran-SM , Klass III gr. 6  , Blixt-SM