Schack4anmästaren

Det blev en rafflande länsfinal i Regionkvalet av Schack4anmästaren där hela tre spelare toppade med 12p. efter 5 spelade ronder. Särskiljningsomgång följde men även där var det lika. Först i  andra särskiljningsomgången som spelades i blixtschacktempo kom ett avgörande och segrade gjorde slutligen Konrad Nilsson! Sonfjällsskolan i Hede. Andrapristagare blev Jens Öberg, Lillsjöskolan i Östersund och bronsstatyetten tillföll Liam Kvarnström, Sonfjällsskolan.

foto_Schack_4_an_mastaren_2015_jens_Ida

Närmast kameran: Jens Öberg, Lillsjöskolan – Ida Persson, Sonfjällsskolan. Närmast tavlan, Mohammad Rasouli, Storvikensklolan – Liam Kvarnström, Sonfjällsskolan

Resultatlista:

1) Konrad Nilsson, Sonfjällsskolan 12p. 2) Jens Öberg, Lillsjöskolan 12p. 3) Liam Kvarnström, Sonfjällsskolan 12p.

4-5) Joel Jonsson, Storvikenskolan 11p. 4-5) Mohammad Rasouli, Storvikenskolan 11p. 6) Ida Persson, Sonfjällsskolan 10p. 7) Julia Sannetorp, Storvikenskolan 7p. 8) Henrik Cabuang, Tavelbäcksskolan 5p.

 

Topptrion i regionkvalet är direktkvalificerade för riksfinalen i Värmländska Sunne som spelas lördag den 11/7 i samband med SM-veckan.