Septemberblixtarna

I säsongens första månadsblixtar segrade Axel Jönsson i Östersund och Stefan Karlsson i Hammerdal.

I Östersund var kampen om chokladpralinerna en raksträcka utan motvind för topprankade Axel Jönsson som vann samtliga 7 ronder. God tvåa Sven-Olof Andersson och på tredje Anders Nylén. Dampriset, kapsylöppnaren tillföll Marie Henriksson, Schack 88 som tog en finfin fjärdeplats i totalen av totalt 14 anmälda från start. Juniorpriserna tillföll Dag Lindahl, Arve Ersson och Illia Postnov.

I Hamerdalsblixten segrade Stefan Karlsson på 8 poäng (av 9) närmast följd av 2) Bo Wik 4,5  3) Sune Zackrisson 4,5 4) Erik Färdmo 1.

I måndags spelade Schack 88 första deltävlingen av tre i snabb-KM med samma system som vid blixt-DM, man räknar alltså de två bästa resultaten av tre. KM-poäng, 20, 18, 17 osv. 10 minuter + 5 sek/drag. 7 deltagare och 5 ronder datorlottning. I den första deltävlingen blev förstaplatsen tredelad då Bo Wik, Fredrik Blixt och Stefan Karlsson alla fick 4 poäng av 5.4-5) Sebastian Granlund och Sune Zackrisson, båda 3p. 6-7) Erik Färdmo och Per-Jonas Wik, båda 1p.

I Östersund har årets Klubbmästerskap inletts med ett slags inledande gruppspel där Lukas Vellios, Arve Ersson, Alexander Petrini och Ludwig Vejdeland, Krokom inledde med seger i den ena gruppen och Adrian Bohman Karlholm, Axel Jönsson, Henrik Johansson och Milton Granqvist segrade i den andra.

Grupperna kommer här att slås ihop från rond tre och spelas med betänketiden 60 min + 30 sek/drag. Totalt 7 ronder, så här långt 22 deltagare och fortsatt öppet för anmälan.

ÖSS Septemberblixt

ÖSS KM 2023 –  Grupp 2