Sjakkfejden till Jämtland!

Det blev Jämtländsk seger för första gången på bortaplan i Sjakkfejdens historia, en seger som skrevs till 4 – 3 i mötet med Trøndelag.

Nu ska i ärlighetens namn nämnas att Terje Lund valde att vila toppspelare som Shadi Sian och Christian Laverton men en historisk vinst blev det. I Juniorkampen gick dock segern till hemmalaget efter partivinster till Nicholas Kalombola Trinbo, Jan Philippe Fredlund och Jens Kristian Fredlund. Här tog Axel Jonsson vinstpoängen för Jämtlandslaget.

Efter en gemensam middag på Thai Restaurant Benja Siam var det dags för söndagens öppna blixtfeid. Också här blev det Jämtländsk seger genom Adrian Bohman Karlholm! på 9½ poäng (av 11), samma poäng som Shadi Sian, Hell och med en poäng till godo på tredjepristagaren Martin Øksendal, även han hemmaspelare från Hell Sjakklubb.

 

Sjakkfejden 2023

Matchresultat   –  Partisamling   –   Blixtfeiden 2023  –   Fotosamling