SM-titeln till Vitalii Sivuk!

Efter en inledande rivstart på årets SM-upplaga i Helsingborg med tre inledande segrar, inkluderat vinsten mot vår regerande svenske mästare Jonny Hector var segern i praktiken klar.  GM Vitalii Sivuk, SS 4 Springare är vår nye Sverigemästare.

Vitalii Sivuk vs Jonny Hector Foto: Lars OA Hedlund

SM-silvret togs av  GM Tiger Hillarp och bronspokalen av IM Milton Pantzar, LASK. I klassen under, Mästar Elit segrade IM Martin Lokander före klubbkamraten i Stockholms SS, FM Eric Thörn och på bronsplats FM Leo Crevatin, SK Rockaden. Här var Fagerviks 16-årige superlöfte Adrian Söderström fint med och slutade på en hedrande 5:e plats halvpoängen bakom bronset.

För Jämtländskt deltagande i klass 2 svarade Axel Jönsson för en närmast felfri runda och vann! gruppen före SS Luleås Jacob Harlin. Av bara farten passade Axel även på att höja rankingtalet med närmare 100, bra jobbat!.

I division 3 slutade Henrik Johansson på jumboplatsen i en tät grupp och i Veteran 65+ där segern gick till CM Per Söderberg, Södra SASS slutade Sven-Olof Andersson på plats 20 efter 1 vinst och 6 remipartier. Här var Sundsvalls Nils-Åke Malmdin länge med i segerjakten men slutade på en bronsplats.

I Weekend II grupp 4 kom Anders Nylén på en helt ok 11:e plats och i SM-blixten landade Sven-Olof Andersson på plats 103 (av 192 startande) och 4½ p. (av 9).

 

Weekend – W1_3  –   Klass II 4  –  Klass III 6   –   Veteran SM 65+   –    SM-blixten    –    Weekend  –  W2_4

Lars OA Hedlunds bildsamling

Svenska Mästare genom tiderna: SM i Schack