Vårturneringen

Det blev inte mindre än 36 deltagare från start i årets Vårturnering i spellokalen på Samuel Permansgatan, en utmaning rent lokalmässigt och för alla nya klubbjuniorer som fick chansen att utmana mer etablerade spelare.

Vinnare inte otippat turneringens topprankade spelare Axel Jönsson som vann samtliga 5 ronder, därefter fem spelare på vardera 4 poäng, Arve Ersson, Sam Svalander, Rolf Åkerblom, Bengt Öberg och Filip Sjöström.

Av de 36 startande var 23 juniorer och här segrade Arve Ersson före David Andersson och Mikael Ekholm. I damklassen som lockade 5 från start gick segerpokalen till Annika Fridolfsson, tidigare i Schack 88 på samma poäng men med bättre kvalitetspoäng före Zerin Rahman och Tone Wahlström. Poängbäst i ungdomsklasserna var Nils Konradsson U20, David Andersson U16, Arve Ersson U13 samt Michail Danielsson U10.

Vi noterar även en första elo-inteckning för David Andersson, Nils Konradsson, Illia Postnov, Wilmer Wahlström och Dag Lindahl samt ett elo-tal till Rolf Åkerblom.

 

ÖSS Vårturnering 2023