Adrian försvarade DM-titeln!

Helgen 1-2 april spelades 2023 års Schack-DM. Det blev även i år 13 i startfältet, varav fem juniorer (upp till 20 år), en dam och fyra veteraner 50+. Adrian Bohman Karlholm infriade favoritskapet och vann fem partier – två snabbschackspartier och tre långpartier. Endast Axel Jönsson luggade Adrian på en halvpoäng i långpartiet i rond 3 och han hade därmed möjlighet att bjuda upp Adrian till jämn kamp om DM-titeln. Axel förlorade dock i näst sista ronden mot veteranen och blivande tvåan Rolf Åkerblom, 5 poäng och Axel fick nöja sig med tredjeplatsen på 4,5.

I partidiagrammen remipartierna mellan Adrian Bohman Karlholm och Axel Jönsson om DM-titeln samt mötet vid bord 4 i slutomgången om klassen 50+ mellan Anders Nylén och Bengt Öberg.

Juniorklassen vanns av Arve Ersson före David Andersson och Milton Granqvist. Dampriset tillföll Tone Wahlström. Veteranklassen 50-64 togs av Anders Nylén och Veteranklassen 65+ Rolf Åkerblom samt 75+ Sune Andersson. Minnespriset för veteraner totalt gick till Rolf Åkerblom, tillika tvåa i huvudtävlingen.

 

Distriktsmästerskapet 2023

Partisamling DM 2023   –   Adrian Bohman Karlholm-Axel Jönsson   –    Anders Nylén-Bengt Öberg