Lennart Burman 80! år

Vår levande legend Lennart Burman fyllde i onsdags, den 28 september 80 år.  Ett passande datum då Lennart hunnit med att vinna inte mindre än 28 DM titlar under åren, den första 1961, den senaste 2014.

Lennart numera hemmahörande i Torvalla och granne med Bengt Mattsson gratulerades bland andra av distriktets ordförande och jämngamle Sven-Olof Andersson.

Många år har hunnit gå sedan Lennart inledde karriären i Frösö Schackklubb 1957 och segern i första försöket som 19 åring i Distriktsmästerskapet 1961. Lennart har förutom 28 DM titlar dessutom en rekordsvit i antal mästerskap i rad, hela 45! mästerskap i följd mellan åren 1963-2007.

En annan milstolpe i karriären nåddes säsongen 1970/71 i den då högsta serien av Allsvenskan, den Norra av de två div. 1 grupperna. Lennart Burman som inför säsongen värvats från Frösö SK till SK Drott lyckades där bland annat vinna mötet vid förstabordet mot Svenske Mästaren Kristian Sköld i matchen mot gruppens suverän och blivande svenska lagmästare, Stockholms Södra SS..

Vi säger stort grattis till Lennart!

Distriksmästerskap: segrare 1936 – 2021