Vinst i Sjakkfejden!

Efter en osedvanligt jämn kamp är vandringspokalen åter i Jämtland!. Vinsten i hemmalaget Jämtland skrevs till slut med siffrorna 9½-8½ efter att ställningen länge varit helt jämn. Avgörandet kom först i de två avslutande partierna där Sam Svalander spelade remi med Trøndelags Joakim Sørstø Thorsen och där toppbordet även det slöt remi mellan Adrian Söderström och lagledare Terje Lund. Vinst dessutom i junioirkampen med 2½-½ efter segrar till Melvin Åkerlind Nielsen och Melker Johansson Rexner samt remi i mötet Arve Ersson –  Thor Erik Myhre.

Dagens snabbaste parti vanns på bord 18 av Trøndelags Bendik Yrjar Teigseth-Grødal i mötet med Khalid Zmawi. Dagens parti var tveklöst det avgörande vid toppbordet där Adrian Söderström trummade på men där Terje Lund på ett närmast mirakulöst sätt lyckades krångla sig ur greppet till remi.

Senast Jämtland vann var för övrigt 2016, efter ett 5-årigt förvar av vandringspokalen i Trøndelag är nu således pokalen åter i Jämtland. Vi noterar även Sven Nordenströms deltagande som lite smått unikt då Sven redan var med på 50-talet i ett motsvarande lagmatchutbyte.

I dag är det dags för Hurtigfejden som även utgör vårt öppna DM i snabbschack.

 

 

Matchresultat:  Jämtland – Trøndelag