Svenska Blixtligan – Rond 1

I Söndagens första rond i Svenska Blixtligan som till viss del påminner om SCTB-serien vann SS Manhem, Göteborg första ronden i division 2. Ronden var dock länge jämn poängmässigt mellan tätlagen där ÖSS överraskade med en ovanligt stark laginsats i den tuffa konkurrensen.

Allra minst må framhållas ÖSS-trion Denis Puleshi, P-O Larsson och Adrian Bohman Karlholm som nära nog spikade poängraden. Övriga poängtagare i sammanställningen där de 8 främsta räknas till lagpoängen var Jan Hanning 13, Taher Ahmadi 12, Fabian Lorentzon 11, Anders Åström 11 och Sven-Arne Persson 7. Noterbart är här Tahers 50% (6 vinster av 12).  Taher har 1549, ratingsnittet hos motståndet var 1785. Poängtagare hos Schack 88, Bo Wik och Peter Svensson.

Nästa rond i denna intressanta serie där betänketiden denna gång var 3+2 spelas söndag den 26/7. Intressant då betänketid och möjlighet till bonuspoäng lär ändras från rond till rond. Intressant att följa blir även tyska laget Rochade Europa samt spanska Colegas de Kike med meriter från de största lagturneringarna på kontinenten. Noterbart är även att lag flyttas upp och ner i divisionerna mellan ronderna. Till nästa rond kommer SS Manhem och Eskilstuna att spela i division 1. Nya lag i division 2 blir SS Gambit, Norrtälje samt spanska Colegas.

 

Partier:  Mikael Didriksson, Eskilstuna – Denis Puleshi, ÖSS , Mikael Didriksson, Eskilstuna – Adrian Bohman Karlholm, ÖSS  , Bo Wik, Schack 88 –  Jon Åström Gröndahl, Kristallen , Sven-Arne Persson, ÖSS – Magnus Enström, ASSU

Svenska Blixtligan Rond 2:  Söndag 26/7 –  Anmälda/Anmälan