Sjakkfejden till Trøndelag!

Trøndelag vann årets sjakkfejd med klara 8½-4½ i Trondheim. Trøndelag behöll därmed vandringspokalen man innehaft sedan 2017.  Ett visst hopp om en första seger på bortaplan infann sig dock inför matchstart då Jämtlandslaget innehöll Aleksejs Matcins, Adrian Bohman Karlholm samt den inlånade junioren Mathias Unneland från Ålesund men trots fina prestationer av topptrion lyckades bortalaget inte knyta säcken. Juniorkampen gick även den till Trøndelag, resultatet här blev 2-0. Årets upplaga var för övrigt den 15 i ordning sedan omstarten 2005 på Kristanstens Festning.

Efter lagmatchen laddade vi upp med en gemensam buffé på den Vietnamesiska restaurangen Vida och en god natts sömn, en uppladdning som så när gett oss segern i söndagens blixtfeid. Adrian Bohman Karlholm var i delad ledning inför slutronden men segerpremien och den ”gröna ledartröjan” (kretsmestere t-skirten) gick till hemmaspelaren Even Tingstad, Trondheim SF på 7½ p. (av 9). På andraplats Joachim Berg-Jensen, Trondheim SF (7 p) tätt följd av Alexander Øye-Strømberg, Hell SK (7 p), Adrian Bohman Karlholm, Östersunds SS (6½ p) och Mathias Unneland, Ålesunds SL (6½ p).

Närmast kameran: Tim Vos, Stamgärde SK vs Bendik Yrjar Teigseth-Grødal, Hell SK och Marie Henriksson, Schack 88 Hammerdal vs Jiahao Eric Ji, Hell SK. Bordet till höger: Gard Kristian Teigseth-Grødal, Hell SK vs Wilhelm Moänge, Stamgärde SK och Kristoffer Wang Strømhaug (norsk mästare), Hell SK vs Lena-Karin Lundgren, Östersunds SS

 

I blixtturneringen som närmast vimlade av talangfulla juniorer från Trøndelag med omnejd gick för övrigt segern i klassen under 1600 till blott 9 årige Jiahao Eric Ji! från Hell SK. Jiahao som under turneringen bl.a. besegrade starka blixtspelare som Christian Laverton, Trondheim SF och Sven-Olof Andersson, Östersunds SS. Jiahao slutade på en finfin 7:e plats av totalt 30 deltagare.

 

Sjakkfejden 2019  –  Matchresultat  –   Blixtfeiden 2019  –   Foton – Hell chess