Schack4an Riksfinalen 2019

I Västerås avgjordes årets Schack4an-final, klasslagtävlingen för fyror som i år lockade hela 2 550 elever fördelat på 130 klasslag, nytt deltagarrekord!. Det tidigare var från Globen 2011 med 2 437 startande.

Vann årets upplaga gjorde Essingeskolan! 4d i Stockholm närmast före Ekebyhovsskolan 4C, Ekerö och Maria Montessoriskola 4 från Lund.

Foto: Lars OA Hedlund

 

För Jämtländskt deltagande svarade Sånghusvallens skola 4B från Östersund (Krokoms kommun) för en finfin 17 plats. Även Stamgärde skola från Undersåker deltog men hamnade denna gång lite längre ned i resultatlistan.

För Sånghusvallens skola var det nu tredje året i följd man kvalificerat sig för och deltog i riksfinalen. Även Stamgärde skola har tidigare meriter från finalspelet, senast Stamgärde skola deltog var 2014, 2013 och 2008.

 

Riksfinalen Schack4an i Västerås  –  Fotografier från tävlingen