Veteranlag-VM på Rhodos !

Bland antika tempel och välbevarade palats från medeltiden spelades veteranlag-VM med avslut den gångna helgen. Spelplats ön Rhodos i den grekiska övärlden.

Vann klassen 65+ gjorde Ryssland före England och Frankrike.

För det svenska förstalaget slutade VM äventyret med en fin 8 plats efter oavgjort i slutronden med segrande Ryssland!.

Sverige lag 2 slutade på en lika fin 11 plats efter vinst med minsta möjliga marginal i det avslutande derbymötet med Sverige 3. Sverige 3 med Sven-Olof Andersson var i sin tur knappt före Sverige 4 innehållandes bl.a. Christer Mäki.

Sverige 4 som i slutronden mötte ett starkt Schweiz och förlorade stort, 3½-½.

Individuellt noterar vi 4 poäng (av 7) för Sven-Olof Andersson efter bl.a. en fin vinst i mötet med Schweizaren Georg Kradolfer (2048). Christer Mäki tog vid förstabordet i Sverige 4 goda 3½ poäng (av 6) efter två avslutande vinster i kamp med mongoliskan WIM Sandagdorj Khandsuren och finländaren Veikko Rantanen.

I klassen 50+ avslutade Sverige 1 med en säker vinst mot England 3. Slutsiffrorna skrevs 3-1 i svensk favör och laget hamnade på 19:e plats i tabellen med 6 poäng. Sverige 2 förlorade med 4-0 mot det tyska damlaget och kom hopplöst sist med 0 poäng.

 

Turneringssidan Veteranlag VM på Rhodos     –     Slutställning Open 65 +   –   partisamling