Länsfinalen – Schack4an & 56an

I helgens länsfinal av Schack4an gick slutsegern till Stamgärde skola klass 4:1 som tog hela 336 poäng. På andraplats skolkamraterna i klass 4:2! som tog 296 poäng, dubbelt upp alltså för Undersåker och Stamgärdeskolan!. Båda klasserna klara för riksfinalen. Tredjeplatsen gick till Östersund genom Fagervallsskolan 4 B som även de är kvalificerade för riksfinalen i Västerås, lördag den 25 maj.

De tre i topp får dessutom sällskap i riksfinalen av Sånghusvallens skola klass 4 B i Krokoms kommun som tog fjärdeplatsen. Den dispensansökan som inlämnades till Sveriges Schackförbund gick igenom 🙂 . Individuellt noterar vi fullpoängare i Vilgot Kilander, Fagervallsskolan 4B och Nora Orlander, Östbergsskolan 4D.

Samtidigt som Sachack4an spelades avgjordes dessutom efterföljaren Schack56an där lagsegern i klass 6 togs av Hotings Centralskola och klass 5 av Stamgärde skola från Undersåker. Stamgärde tätt följda av Waldorfskolan på Frösön och Hotings Centralskola.

Totalsegraren i Schack56an, Wilhelm Moänge Stamgärde skola klass 5 i Undersåker.

Individuellt togs de tre toppriserna i Schack6an av Lukas Saarinen Nilsson och Jens Ivarsson, Hotings Centralskola samt av Albin Lund, Stamgärde skola.

I klass 5 togs pokalerna av Wilhelm Moänge, Stamgärde skola som dagen till ära vann samtliga partier i den gemensamt lottade gruppen!. På andraplats kom Filip Sandgren, Fagervallsskolan och på tredjeplats Tim Vos, Stamgärde skola.

Totalt deltog 165 elever i Länsfinalen på Sporthallen i Östersund fördelade på 15 klasser i 4an och 7 klasser i 56an. För de främsta lagen i länskvalet i Schack4an väntar riksfinal i Västerås och för de som vill en individuell tävling i Östersund, också den med riksfinalspel för kvalificerade.

 

Länsfinalen – Schack4an individuelltSchack4an lag – Sckack56an individuelltSchack56an lag

Riksfinalen i Västerås, lördag 25/5 – Inbjudan och information  –   Anmälda lag

 

Schack4an Mästaren i Östersund lördag 11/5   –   inbjudan –  webbanmälananmälda spelare

Riksfinalen i Eskilstuna, lördag 6 juli  –  Inbjudan och information