Schack4an – i Järpen

Kommuntävlingar i Schack4an pågår just nu runt om i landet. På Racklöfska skolan i Järpen genomfördes under torsdagen en sådan tävling för skolor i Åre kommun.

Striden var mycket jämn mellan de klasser som var tämligen fulltaliga och till slut stod Stamgärdes 4:1 överst på prispallen med 327 poäng, närmast följd av Stamgärde 4:2, 305 poäng, Racklöfska skolan 282 samt Duveds skola som med sina fåtal deltagare per klass inte hade någon chans att blanda sig i slutstriden men ändå skrapade ihop god 124 respektive 22 poäng. Sammanlagt 61 deltagare från de fem olika klasserna.

Individuellt noterades en fullpoängare – vinst i alla fyra partier – Emil Skott, Stamgärde skola 4:2, som alltså tog maximala 12 poäng. Fem 11-poängare utmärkte sig också: Alfons Bergqvist, Stamgärde 4:2, Ben Chewellef, Stamgärde 4:1, Elvin Alvtegen, Stamgärde 4:2, Hilding Richter, Duveds skola 4:2, och Valter Gradin, Stamgärde skola 4:1.

För arrangörsskapet stod på domarsidan Anders Nylén som till sin hjälp hade fyra rutinerade femteklassare från Stamgärde skola i Undersåker, Keili Störzel, Julia Lundin, Tim Vos och Wilhelm Moänge. Distriktsförbundet representerades förutom av Åre-värden Anders Nylén av lottningsansvarige Christer Alkerud från Hede samt Ingemar Olofsson, Yngve Sundien, Lennart Burman (mångårig Schack4an-general) och Sven-Olof Andersson.

 

Länsfinalen spelas lördag 6 april i Östersunds sporthall.