Peter Svensson Distriktsmästare

För tredje gången på lika många starter de senaste fem åren tog Peter Svensson!, Schack 88 Hammerdal hand om DM titeln.

JHSF:s Ordförande i Sven-Olof Andersson & Distriktsmästare Peter Svensson, Schack 88, Foto: Bo Wik

Att Peter Svensson skulle lägga beslag på DM-titeln hade vi nog alla lite på känn då Peter är en erkänt stark spelare, de tidigare DM-titlarna togs f.ö. 2015 och 2016. Peter har även en Snabb-DM titel från 2017 och två gånger om blixt-DM segrar från 1998 och 2013. Noterbart är att Peter tagit samtliga titlar i de DM turneringar Peter ställt upp i sedan 2013.

Efter Peter Svensson i årets turnering var det desto jämnare med hela fyra spelare på 4 poäng där silverpokalen gick till Henrik Johansson, Östersunds Schacksällskap och bronset till Bo Wik, Schack 88, båda även lika i kvalitetspoäng. Även Sven-Olof Andersson uppnådde 4 poäng liksom Juniordistriktsmästaren Axel Sahlin!.

Priset till bästa dam tillföll Marie Henriksson, Schack 88 och priset i klassen 65+ gick till ordföranden i Jämtland-Härjedalens SF Sven-Olof Andersson.

 

Distriktsmästerskapet 2019   –    Partisamling