KM Blixtar

I Östersund avgjordes klubbens KM Blixt i tisdags, vinnare Peter Mozelius! som härmed försvarade mästartiteln från fjolåret. Peter var lika med Sven-Olof Andersson och Olof Edler efter fem spelade omgångar men kunde gå loss i sjätte då Sven-Olof besegrades samtidigt som Olof tappade poäng i mötet med Henrik Johansson. Andrapriset till Sven-Olof Andersson och bronset till Cameron Fetterplace.

I Hammerdal gick KM titeln till Bo Wik som även han liksom Peter Mozelius försvarade fjolårstiteln. Bo segrade f.ö. på samma poäng som året innan, 11 poäng (av 14). Märkligt nog vann även Peter på samma poäng, 6 poäng (av 7) som året innan, jultradition?. silvret i Hammerdal gick i vilket fall till Sune Zackrisson och bronset till Sebastian Granlund.

Schack 88:as KM blixt: 1) Bo Wik 11 poäng (av 14) 2) Sune Zackrisson 10,5  3) Sebastian Granlund 10  4) René Schiller 8  5) Per-Jonas Wik 8. Därefter följde Stefan Karlsson, Ulf Abrahamsson och Marie Henriksson. ( I rond 2 fick Sebastian in en präktig familjeschack när springaren gafflade Kung, Dam och två torn). Betänketiden 3 min. + 2 sek./drag.

ÖSS KM Blixt 2018