Allsvenskan

Den Allsvenska säsongen är färdigspelad, en säsong där Malmö AS med legendaren och GM Ulf Andersson i laget närmast krossade allt motstånd, 9 vinster (av 9) och hela 53 partipoäng.

I division två tog Östersunds SS en hedrande tredjeplats efter två bortavinster i säsongens avslutande möten med Tyresö SK och Kristallens SK II. Partivinster x två genom ÖSS topptrio i Trygve Dahl, Gunnar Hjorth och Bo Sundell samt av Sven-Olof Andersson. Bäst poängplockare sett över säsongen var Gunnar Hjorth! med 4½p. följt av Bo Sundell, 4 och Trygve Dahl samt Sven-Olof Andersson med 3½p. vardera.


I division tre gick resan för Östersunds andra och tredjelag till Västernorrland för möten med SK Örnen II samt Fagervik-Sundsvall II. Med en man kort klarade ÖSS II oavgjort mot SK Örnens andralag efter partivinst till Henrik Johansson och remier genom Bengt Öberg och Åke Myrberg. Förlust dock för ÖSS tredjelag i mötet med Seriesegrarna Fagervik-Sundsvall II.

Efter en god pizzabuffé på stationen och övernattning i Sundsvall var det dags för omvänt matchutbyte på söndagen och nu två lagförluster.. men dock partivinst genom Rolf Fasth! i ÖSS III samt remi till Henrik Johansson för ÖSS II. Bäste poängplockare i ÖSS II var under säsongen Anders Nylén och Henrik Johansson med 2 ½! partipoäng vardera och för ÖSS III var Olof Edler poängbäst med 1½p (av 3).

 

Sluttabeller:    Allsvenskan div. II    Allsvenskan div. III