Allsvenskan

Helgens Allsvenska inleddes med en övertygande 7-1 seger och serieledning för ÖSS i bortamötet med SK Rockaden Umeå.  Hårdare då i söndagens möte med ASSU där hemmalaget var numret större rankingmässigt – 2076 mot 1968 – Umeålaget vann också mötet med 5½-2½. Vinstpoäng under söndagen till Per-Olov Larsson och remier genom Gunnar Hjorth, Bo Sundell och Lennart Burman. Bäste poängplockare under helgen, Per-Olov Larsson med 2p. (av 2) !

Borden närmast: Ingemar Olofsson, ÖSS – Erik Nord, ASSU och Jesper Wallberg, ÖSS – Magnus Englund, SK Örnen. I bakre raden: Peter Svensson, Gerold Jäger – Åke Myrberg, Dennis Nilsson – Arturas Kivilsa samt Lars-Eric Persson.

 

På hemmaplan spelades dubbelmöten i division III i spellokalen på Samuel Permansgatan. En synnerligen tuff helg för hemmalagen som båda föll mot topptippade Ö-vikingarna anförda av Dennis Nilsson. Desto jämnare då i mötet ÖSS II – ASSU II  som slöt oavgjort 2 – 2. Vinstpoäng här genom Anders Nylén och remipoäng genom Peter Svensson och Åke Myrberg. Anders vinstpoäng för övrigt enda partivinst på 16 partier för ÖSS. För remipoäng till ÖSS III svarade Olof Edler i mötet med Eric Nord i ASSU II. Bäste poängplockare totalt för ÖSS, Anders Nylén, 1½p. (av 2).

Vi från arrangörsklubben vill även passa på att tacka för datorstöd och livesändning som sköttes av Rasmus Nyman, ASSU.

Närmast på programmet, Ungdoms DM nu på lördag, spellokalen på Samuel Permansgatan, samling 10.30.

 

Tabell division II

Tabell division III  –  Partisamling – lördagsöndag

 

Inbjudan Ungdoms DM