Sikta mot Stjärnorna

I lagtävlingen Sikta mot Stjärnorna för lågstadieelever gick segern till Hedesunda skola från Gävle som i finalspelet besegrade Minervaskolan, Umeå och Hunnebostrand skola, Sotenäs. Enda skola som lyckades spela oavgjort med vinnarna var Stavby skola från Uppsala.

Resultat i finalen: 1) Hedesunda skola, Gävle  2) Stavby skola, Uppsala  3) Minervaskolan, Umeå 4) Hunnebostrand skola, Sotenäs.

Från länet deltog 3 lågstadielag från Hansåkerskolan i Stugun där de två första gick vidare från gruppspelet. Hansåkerskolan lag 1 var ytterst nära att gå vidare från utslagsmatcherna men två snöpliga pattsättningar i vinstställningar försatte chansen till avancemang. Kanske en klass att se upp med i schack4an nästa säsong!.

Första pris i finalen är ett skolbesök av Christer Fuglesang – Sveriges ende astronaut. Konceptet är att eleverna bildar lag bestående av tre spelare. Ett lag ska bestå av minst en tjej/kille. Lagtävlingen spelas i likhet med Yes2Chess och Sí2Chess över internet.

 

Resultatlista Sikta mot Stjärnorna

Matchen Hansåkerskolan 1 vs Högåsskolan 2