Elite Hotel

Som säkert många noterat spelades nyligen Elite Hotels Open i Växjö, den femte  deltävlingen i den svenska Grand Prix serien 2016/2017.

Turneringen spelades i Stadshotellets lokaler och vanns mycket överraskande av hemmaklubbens FM Tom Rydström! rankad 20 i turneringen. Tom besegrade inte mindre än två stormästare. I rond 7 som svart mot GM Tiger Hillarp Persson och i sista ronden som vit mot GM Hans Tikkanen. På andra plats med samma poäng kom FM Deniz Arman, Kristallens SK, även det en knall och tredjepriset togs av IM Jonathan Westerberg, SK Team Viking.

I Lilla Elite Hotels Open vann Jacob Hagström från Mälaröarnas SS med 7 poäng av åtta möjliga, lika många som Jacob Laine, Västerås SK, som slog Hagström i sista ronden. På tredje plats kom sedan Arvin Rasti, SS Manhem, med 6 poäng.

För Jämtländskt deltagande svarade Henrik Johansson med plats 146 och 3 p. (av 8), en av vinsterna mot Nina Blazekovic, Örgryte SK. Deltog gjorde dessutom Andreas Nordman, Östersunds SS som deltog i klassen under 1600. Andreas besegrade bl.a. Magnus Johansson, SS Kalmarunionen.

 

Elite Hotels Open 2017  –   Växjö Schackkklubb