Helgens Seriespel

På Mittuniversitetet i Östersund utkämpade Östersunds SS och Hässelby SK ett på papperet helt jämt möte  men med ett hemmalag på bästa spelhumör blev segern närmast ofattbar stor, hela …. 6½ – 1½!.

Segerraden inleddes av Gunnar Hjorth som vann mötet med Mikael Von Bargen, vinster även vid toppbordet genom Bo Sundell i mötet med Andreas Van Der Wal och av Christer Mäki, Sven-Olof Andersson samt Lennart Burman. Lägg därtill remipoäng genom Sven Nordenström, Per-Olov Larsson och Adrian Bohman Karlholm. Lagsegern innebar att ÖSS nu är uppe på fjärde plats i tabellen med 4 p (av 8 ), en liten men dock marginal ner till strecket inför väntande bortamöten med Södra SASS och serieledande Wasa SK, 4-5 februari.

Kazem Rezaee vs Glenn Edberg med flera.

I Div. IV Jämtland-Härjedalen spelades samtidigt i lokalerna på Samuel Permansgatan matcherna mellan En Passant – ÖSS V och mötet ÖSS IV – En Passant III.

Segrar här till båda ÖSS-lagen.  ÖSS V vann toppmötet med En Passant med 3 – 1 och ÖSS IV segrade med hela 4 – 0.

För partivinster i ÖSS V svarade Arturas Kivilsa, Andreas Nordman och Alexander Mårtensson. I ÖSS IV togs partipoängen av Philip  Sjövill, AmirAli Nazari och Kazem Rezaee samt på w.o. Jens Öberg.

Ny serieledare är ÖSS V som med segern gick upp i ledning med 7 p. (av 8), 2 poäng före En Passant inför slutomgången med prisutdelning söndag den 5 februari.

Den 5 februari spelas även derbyt i division tre mellan de båda ÖSS-lagen. Matcherna spelas som nu i helgen i lokalerna på Samuel Permansgatan.

 

Allsvenskan Div I   –   Allsvenskan Div III    –   Div IV Jämtland-Härjedalen

Livesända partier Div. I