Allsvenskan & Länsserien

Det blev en lång tågresa för Östersunds SS förstalag. En resa till Stockholm/Uppsala för möte med SS Luleå! i Uppsala och Kungstornet II i Stockholm. Betydligt närmre då för ÖSS övriga 5 lag som spelade i lokalen på Samuel Permansgatan.

foto_allsvenskan_2016-11-20

Närmast kameran lagledarmötet: Karolina Svensson ÖSS IV vs Andreas Nordman ÖSS V

Förstalagets tågresa blev även rankingmässigt i tuffaste laget med rankingsnitt hos motståndet på höga 2119 och 2159. Förlusterna skrevs till 2-6 mot Luleå och hela 1½-6½ i ”tropikhuset” i mötet med Kungstornet II.

Poängbäst och obesegrad i Östersund SS, Adrian Bohman Karlholm! med två remier.

I derbyt på hemmaplan gick vinsten till ÖSS lag II efter en komfortabel vinst med hela 5½-½  i mötet med tredjelaget. För vinster i andralaget svarade Denis Puleshi, Vår regerande distriktsmästare Peter Svensson och Bo Wik, båda till vardags i Schack 88 samt Åke Myrberg och Henrik Johansson. Remipoängen slöts vid andrabordet mellan Anders Nylén och Andreas Olofsson.

I Div. IV Jämtland-Härjedalen spelades samtidigt premiärmatcherna för säsongen med mötet ÖSS IV vs ÖSS V och ÖSS VI vs En Passant,  – en nybildad Frösöklubb med hemvist  Waldorfskolan på Frösö strand.

Mötet ÖSS IV – ÖSS V slöt ½ – 2½ och mötet ÖSS VI – En Passant, 2 – 2. Vinstpoäng i ÖSS V togs av Andreas Nordman och för segrar i ÖSS VI svarade Alexander Mårtensson och Jens Öberg och i En Passant, Viggo Pekkari och Runa Nilsson.

 

Allsvenskan Div I   –   Allsvenskan Div III    –   Div IV Jämtland-Härjedalen

Livesända partier Div. III   –    Foto från ”Tropikhuset”  –  Lars Grahn i bloggosfären &   – pdf