Allsvensk Premiär

Säsongen seriespel är igång och för Östersunds Schacksällskap blev upptakten bäst möjliga med seger i mötet med Solna SS.

partidiagram_bo_sundell_vs_mikael_jonsson_2016

Bo Sundell vs Mikael Jonsson

Div 1 mötet som startade redan 8:45 var helt jämt rankingmässigt. Tacksamt då att ÖSS topptrio Gunnar Hjorth, Bo Sundell och Aleksejs Matcins vaknat på rätt sida. Remi för Gunnar Hjorth och Aleksej samt vinst för Bo Sundell i mötet med matchens topprankade spelare Mikael Jonsson.

Bo Sundells parti såg inte helt enkelt ut men med två springare mot torn i slutspelet och en fribonde i behåll gick vinsten till ÖSS.

Forts i partidiagrammet: 12. Nxc3 e4 13. Nxe4 Bxa1 14. Bg5 Bf6 15. Bxf6 gxf6 16. gxh5 f5

Starkt spel överlag även av övriga lagmedlemmar där Lennart Burman! och Adrian Bohman Karlholm svarade för varsin vinst och Per-Olov Larsson samt Sven-Olof Andersson för varsin remi. Slutresultat: 5 – 3!.

Inför Div. 3 mötet mellan ASS Umeå II och ÖSS III drabbades tredjelaget av återbud & olyckliga omständigheter men laget höll ändå länge jämt med motståndet trots fyra man. Lagsegern skrevs så småningom till 4 – 2 för hemmalaget. För ÖSS-vinster svarade Andreas Olofsson (första vinsten i allsvenskan) och Janne Hanning.

I seriespelet väntar härnäst matcher i Uppsala och Stockholm för förstalaget och ett Div III derby i Östersund den 20/11. Den 20/11 startar även Länsserien med för närvarande 4 lag anmälda.

 

Allsvenskan Div 1   –    Partisamling

Allsvenskan Div 3   –    ASS Umeå

Inbjudan Länsserien   2016/2017