Svenska Mästerskapet

Svenska Mästerskapet i Uppsala är nu till ända och ny Sverigemästare blev måhända inte favorittippad men heller ingen debutant i Sverigemästarklassen GM Erik Blomqvist, SK Rockaden, Sthlm.  Erik öppnade med remi i de tre inledande partierna mot huvudkonkurrenterna och höll därefter undan till klar seger. Silvret till fjolårsmästaren GM Nils Grandelius, Eksjö SK och bronset till IM Jonathan Westerberg, SK Team Viking.

Foto_BoWik_SM_2016

Bo Wik, Schack 88 Hammerdal

Från länet deltog inte mindre än 15 spelare under SM-veckan som avgjordes i Uppsala Konsert & Kongresshall.

Först ut var hela sju deltagare i klassen Schack4an-Mästaren där Adam Karlsson, Östersunds SS öppnade bäst men där Elise Sivertsson Jonsson, Östersunds SS avslutade starkast (plats 48 av 136).  Näst bäst av länsdeltagare var Alva Hedström, Sonfjällsskolans SK (plats 59) och Adam Karlsson slutade 88:a.

I första helgens weekendturneringen deltog Bo Wik med sönerna Anders och Jonas, Schack 88 samt Henrik Johansson, Östersunds SS som tog tredjepriset i grupp W1_7.

I Mästarklassen hade Bo Sundell länge tätkänning men förlusten i avslutande möte med Anders Owen Jansson, Kungstornet slutade med en 11:e plats. I Veteran-SM deltog Sven-Olof Andersson och Lennart Burman, Östersunds SS och i klass III Henrik Johansson.

SM-veckan avrundades med andra helgens weekendturnering där Anders Nylén belade fjärdeplatsen i grupp W2_4 efter förlust mot gruppsegrande Jim Ögren i hemmaklubben Upsala ASS. Jim f.ö. med förflutet i Sundsvall och Östersunds SS.

 

Svenska Mästerskapen i Schack 2016

Schack4an Mästaren  W1_4  W1_7  W1_9

Mästarklassen  Veteran-SM  Klass III_10  W2_4