Elite Hotel Open

I Grand Prix tävlingen Elite Hotel i Växjö gick segern till trefaldige Sverigemästaren GM Hans Tikkanen, Lunds ASK. Tikkanen segrade på imponerande 7,5 poäng (av 8).  Enda remisläppet kom i mötet med andrapristagaren GM Vladimir Epichin, Ryssland, 7 poäng. På en delad tredjeplats kom Thomas Ernst, Tiger Hillarp Persson, Daniel Semcesen, Jonathan Westerberg och Ralf Åkesson, alla med 6½ poäng.

Foto_Elite_Hotel_2016_Hans_Tikkanen

Hans Tikkanen, Foto: Lars OA Hedlund

Till Stadshotellet i Växjö kom sammantaget hela 219 spelare till start, varav 169 i huvudtävlingen.

I huvudtävlingen deltog även Per-Olov Larsson och Henrik Johansson, Östersunds SS. P-O öppnade med seger i första snabbschackronden i mötet med Mattias Holm, Örebro SS och nådde så småningom 4½p. (av 8). Henrik Johansson ställdes i öppningsronden mot Sven-Gunnar Samuelsson, Täby SK. Henrik nådde 2½ poäng i sammandraget efter två vinstpartier och en remi. Vinstpoäng i mötet med Sylwia Bober, Rödeby SK samt i mötet med Stig-Lennart Godin, Ystads SS.

Bästa veteran blev Juan Bellon, med 5½ poäng, en halva före Lars Karlsson. Bästa dam blev Angelina Fransson, 5 poäng, före Nina Blazekovic 4½ poäng, bästa junior blev Klemes Ng, 5 poäng, före Leo Hedström Crevatin och Jedrzej Szumniak, 4½ poäng, och de tre kom också överst i klassen kadett. I Lilla Elite Hotels Open tog Felix Ytterberg, Kristallen, hem segern efter en vinst mot Per-Olov Sandgren. Han fick 6½ poäng.

Tävlingen spelades i fyra ronder snabbschack under fredagen och fyra avslutande långpartier lördag – söndag.

Elite Hotel Open 2016

Rankinggrupp 4  Rankinggrupp 10