Helgens Seriespel

Östersunds SS överraskade stort i bortamötet med Farsta SS II, överraskande då laget saknade toppspelare som Hans Jonsson och Bo Sundell men med Gunnar Hjorth vid förstabordet och en stark kämpainsats trots 100 p ratingunderläge gick det trots allt vägen i matchen som slöt oavgjort 4 – 4.

För vinstpoäng i laget svarade Sven-Olof Andersson och Magnus Nordling samt remipoäng till Gunnar Hjorth, Sven Nordenström, lagkapten Christer Mäki och Henrik Johansson.

Söndagsmötet med serieledande Stockholms SS gick dock tyngre, här var ratingskillnaden 300 p vilket även slutresultatet 1½ – 6½ återspeglade. Noterbart dock ännu en meriterande seger för Magnus Nordling! som blev helgens stora utropstecken samt återigen remi för Christer Mäki.

Najib Khalili

foto_allsvenskan_2016-01-31_adrian_bohman_karlholm_3

Adrian Bohman Karlholm

 

 

 

 

 

 

 

 

På hemmaplan utkämpades derbymatchen i Div. III samt slutomgångarna av Länsserien, Div. IV Jämtland/Härjedalen. I derbyt var ÖSS II numret större än tredjelaget och vann med klara 5 – 0. Vinstpoäng genom Fredrik Blixt, Denis Puleshi, Adrian Bohman Karlholm, Anders Nylén och Åke Myrberg.

I Länsserien, Div IV Jämtland/Härjedalen stod ÖSS VI som slutsegrare efter stark slutforcering. Länsserielaget tog sammantaget 9 p. (av 12). I laget ingick Najib Khalili, Zahra JanMohammad, Kazem Rezaee samt AmirAli Nazari och Jens Öberg. Silverpokalerna togs av Stamgärde skolas SK, Undersåker genom Olof Nylén, Hugo Hellspong, Kilian Störzel, Max Pettersson och Thea Örnekrans.  Och slutligen bronset till ÖSS IV genom Fabian Lorentzon, Elvin Porter, Elis Hippe Runsten, Sebastian Bergqvist och Marcus Norlin.

Bäste poängplockare individuellt under säsongen blev Elvin Porter! i ÖSS IV med fem vinster samt en remi följt av Kazem Rezaee, ÖSS VI med fem vinster (av 5).

För ÖSS lagen i Div III stundar säsongsfinal med en länge emotsedd kustresa till Ö-vik och Umeå lörd./sönd 27-28 februari.

Den allsvenska säsongen avslutas därefter av ÖSS förstalag som på hemmaplan går en envig med Gnarp söndag den 13 mars.

 

/Tabeller m.m: Livepartier – Div I NorraDiv III grupp 1Div IV Jämtland/Härjedalen