Schack4an – Riksfinalen

I Schackfyrans riksfinal i Västerås segrade hemmadistriktets – Västmanlands – klass 4D från Götlunda skola i Arboga med hela 542 poäng. Tvåa slutade Snöstorpsskolan 4a från Halmstad med 480 poäng och på tredje plats kom Lena skola från Vårgårda med 459.

foto_Schack_4_an_2015_riksfinalen

Foto: Lars OA Hedlund

Bäst av länslagen var inte överraskande Bruksvallarnas skola i Härjedalen som tidigare segrade i länskvalet.

Bruksvallarnas skola delade t.o.m. ledningen efter första spelomgång men landade till slut på en hedrande 20 plats.

 

Näst bäst av länslagen var Fjällängsskolan i Östersund som tog plats 36 med 393 poäng, en anmärkningsvärd poängökning med över 60 poäng från länskvalet. Sonfjällsskolan tog plats 71 och Furulundsskolan slutade på plats 123.

I Riksfinalen i ABB-Arena deltog nära 2300 elever från sammantaget 130 klasslag.

ResultatlistanVästerås SchackklubbSchack4an